střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

Zimní tábor o jarních prázdninách

Termín: od 11. března 2017  do 18. března 2017

11. března 2017

Den první:

Sobota 11. 3.

Sraz v 8,30 na vlakovém nádraží. Jsme všichni a odjíždíme vlakem směr dobrodružství.

Cesta proběhla celkem rychle, přestup hladký – opět jsme všichni. Vystupujeme ve Starém městě a hurá čeká na nás skibus z Kunčic. Tentokráte se rozdělujeme, ale cca po půl hodině jsem zase všichni na místě a v pořádku.

A teď to jde v rychlém sledu oběd, rozdělení na pokoje, ubytování a hurá na průzkum okolí.

Sníh na sjezdovce je…. Hurá.

Venku se seznamujeme a rozdělujeme do družstev a hrajeme hru o první díl planety pro Malého prince. Ten totiž nechal svoji planetku B 612 zarůst baobaby a už se tam nevleze.

Naším úkolem je pomoci mu najít větší planetu.

Večeře je ve znamení špaget.

Po večeři hrajeme další hry a nalepujeme první díl planety.

Spát se nikomu nechce, ale chrupání se ozývá během chvíle z každého pokoje.

Dobrou noc.

12. března 2017

Den druhý:

Neděle 12. 3.

Ráno vstáváme časně – nemůžeme se dočkat svahu. Snídaně a šupem do lyžařského.

Rozdělujeme se do družstev a začínáme jízdou na lanovce (dle slov Vendy na lavičkách) a potom na pomě (dle slov Vendy na talířích nebo ostatních na PUMĚ)

6 začátečníků odchází do lyžařské školičky. Zkouška proběhla na jedničku a po přestávce odchází tři šťastlivci na velký svah. Nejmladší člen naší planetky Aďa zkouší také velký kopec a i on to zvládl jízdu na jedničku.

Informace pro rodiče: po dnešním dnu nemáme již žádného nelyžaře!

Všechny děti si lyžování užily. I přes březnové datum jsou podmínky velmi dobré.

Pozdější oběd, odpočinek, pohádka a hra o další díl planetky:

Stáváme se kosmonauty a zjišťujeme co je na okolních planetkách zajímavého.

Poletuchy z vedoucích a dětí se snažili ukrývat názvy planet a souhvězdí, ale marně!

Večeře a výroba na planetě B 612 velmi vzácných (hned po růži) – Baobabů.

Před skokem do postele nás čeká skok do sprch.

Dobrou….

 

13. března 2017

Den třetí

Pondělí 13. 3.

Po snídani jsme opět vyrazili na svah.

Skupina statečných odvážlivců (začátečníků) se snowboardy se vydala směr Hájovna. Na webkameře jste mohli pozorovat jejich první krůčky, skluzy i pády na snowboardu. Nejtěžší úkol – výjezd na pomě, zvládli skoro všichni hned na poprvé. Komu se nedařilo pomohl skútr J.  Kopec sjeli úžasně a moc se těší, jak budou zítra pokračovat v dalším tréninku.

My lyžaři jsme si vyzvedli na Trianglu lyže a na lanovce jsme vyjeli na kopec. Sluníčko krásně svítilo a po krátké rozcvičce jsme mohli začít pilovat styl. Předpověď počasí asi všechny odradila a tak jsme si užívali, že máme kopec sami pro sebe a jezdili jsme jak draci.

Po svačince se s námi na velký kopec vydali i Adámek, Valča a Erik ( lyžaři začátečníci) 

Všichni jsou moc šikovní a dneska jsme si lyžování a snowboardování užili na 100% !

Dnešní odpoledne jsme strávili na planetce se zahradníkem. U něj jsme poznávali podle čuchu koření. Po večeři jsme si zahráli Time’s up a dnes bez velkých protestů proběhla sprcha a skok do postýlek.

Dobrou s kobrou….

14. března 2017

Den čtvrtý

Úterý 14. 3.

Opět vstáváme a opět brzy – nedočkavci jedni nedočkaví se nemohou dočkat lyžovačky.

Dobře, i třetí den lyžujeme a ne špatně. Snowboarďáci už brázdí kopce u lanovky, nelyžaři z neděle už jezdí samotní na pumě a krásně sjíždějí kopec. A i ostatní lyžaři si užívají posledních možností zbytků sněhu. Podmínky na 14. 3. jsou supeeer.

Pozdní oběd, odpočinek a jdeme na procházku na protější stráň – kde vidíme na sjezdovku.

Panorámata najdete ve fotogalerii :-)

Navštívili jsme planetu kde bydlí lovec a chytáme beránky. Ale úkol to není jednoduchý – NEVIDÍME. Naštěstí jeden člen neoslepl a může nás navigovat.

Večer jsme na chvilku kukli na planetu s králem, který byl moc rád, že není na planetě sám a má konečně komu vládnout. Dával nám lehké i těžké úkoly, tak jsme se raději rozhodli odletět na jinou planetu – na planetu spánku.

První beránek, druhý beráááá… a už spíme.

 

15. března 2017

Den pátý

Středa 15. 3.

DNES ODPOČÍVÁME – tzn. nelyžujeme

Ráno se nemusíme připravovat na svah, tak se v klidu a bez shonu nasnídáme, uklidíme pokoje – kdyby chtěl Malý princ přijít obodovat. Přišel a dopadlo to naštěstí dobře. Dnes nebylo žádné prasátko.

Navštěvujeme planetku s Tureckým hvězdářem. Ve své kobce si hlídá hvězdy, ale za dobré slovo, dobrotu či úkol nám pár hvězd dal. V Turecku jsou jiná zajímavá souhvězdí, tak si je zaznamenáváme a prcháme tvořit.

Hlásíme, že jsme dokončili baobab, malujeme tašku a slepujeme a dotváříme lišku.

Dopoledne uteklo jako voda, je tu oběd, krátký poledňák a šupem na procházku, která se nám trošku zvrhla ve výšlap (dle slov Erika). Dobrodružnou cestou se vydáváme k domečku, kde přebýval Malý princ, když byl na této planetě a zanechal tady mapu hvězdné oblohy. Pokračujeme jak jinak než do kopce k dalším domečkům (bunkrům). Cesta nás zavedla přes pole, louky a vody ke Starému městu a pádíme na večeři.

Pohádka na dobrou noc a soutěž, který pokoj dříve zalehne. 6 vyhrála J

První kopec, druhý kopec a chrupanec…

16. března 2017

Den šestý

16. 3.

Hurá dnes zase lyžujeme, nemůžeme se dočkat snídaně a hurá na kopec. Jarní lyžovačka je jen naše. Procvičujeme slalom na zítřejší závody.
Po poledním klidu a pohádce jdeme na průzkum planety s pijanem, který je tam sám a je smutný, protože je sám. A protože je sám tak pije a proč pije? Protože je smutný a je sám… Pomáháme mu naplnit lahve. Tato hra je o náhodě. Ale i tak se podařilo pár šťastlivcům naplnit láhve až po hrdlo. Cestou zpět hrajeme 1,2,3 a socha a už je večeře.

Po večeři zazpíváme naši táborovou písničku, zahrajeme si pár her, rozdáme si další díly planet, podíváme se na fotky a videa z dnešní lyžovačky a šupem do pelechů nabrat sílu na další den.

Jedna lyže, druhá lyže, třetí snowboard a spíme..

tráva