střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

Tábor na kolech II (pro děti od 12 let)

Termín: od 11. července 2010  do 18. července 2010

11. července 2010

Den 1.

1. Dnes jsme přijeli
2. Oběd
3. Polední klid + vybalování
4. Opakování dopravních značek a zdravotnický kurz
5. Vyjížďka cca 15 Km
6. Koupání v rybníku Řeka
7. Večeře
8. Seznamka
9. Deskové hry + MSF v JAR
10. Spánek

 Ondra Axel Pala, Vít Nidhog Procházka, Dominik SkelliG Drápal

12. července 2010

Den druhý

Po úspěšném vítězství španělského fotbalového týmu nad Nizozemskem jsme se někteří nevyspali moc do růžova, ale i tak jsme to přežili.
Takže hezky po pořádku. Na snídani jsme vyrazili v cyklistickém oblečením a po snídani jsme ihned vyjeli směr Velké Dářko. Byly dvě varianty: někteří se koupali a jiní se nacpávali bobůvkama J (výjimky stihly i obojí). Na cestě zpátky jednomu z nás selhalo kolo, který pak musel dojet do Štířáku autem. I ti šikovní ovšem bourali, ale dorazili jsme na obídek v pořádku. Nastalo OV (osobní volno) a pak jsme si nabatikovali trička a pořádně se od té batiky vydrhli. Po neúspěšném umytí se, jsme odešli k nenapuštěnému bazénku v našem areálu, kde se konala hra „napouštění kyslíkových obalů“ (nafukování balónků dokud neprasknou). Ne všichni tuto hru dovedli až do konce. Zůstali jsme ještě poblíž (přesunuli jsme se k tee-pee) a tam jsme se rozdělili do dvojic a hráli jsme hru „kdo dřív přenese kapalný kyslík“ (balonek naplněný vodou). Komu nepraskl balonek v průběhu hry ten si mohl být jistý tím, že ho po něm některý z kamarádů hodí po jejím skončení. K večeři byli výborné knedlíky s povidly a nás čekal úklid po vodní bitvě. Abychom ještě trochu nakrmili hovadí, kterými se to tu letos jen hemží hráli jsme „na bacily a bílé krvinky“ a triangl. Večer jsme ještě koukli na jeden díl seriálu Byl jednou jeden život, kterým se volně inspiruje náš tábor a vyrazili do lesa hledat transfuzní stanice. Těch bylo málo, ale zase měly na sobě reflexní vesty a dala se u nich načerpat krev, kdo jí měl dostatek, získal vestu také a stal se další stanicí. Zjistili jsme, že ty dva pruhy na vestě fakt dobře září ve tmě, tak je asi budeme nosit, když někam pojedem večer. Teď už padáme únavou a jdem spát.

 

Katka Koláčková a spol.

 

13. července 2010

Úterý
Hned po snídani, kterou jsme absolvovali již v cyklistickém, jsme v družstvech vyrazili za svým cílem. Družstvo č.1 vyrazilo směr Krucemburk . Družstvo č.2 zabočilo směrem k rybníku. My (č.1) jsme  po dlouhé cestě pořád to do kopce a nebo po polních zarostlých cestách dojeli na Nory, což je naše oblíbené místo kvůli velkým šťavnatým borůvkám a zároveň jsme si dali výbornou rybí pomazánku s chlebem, který nám nakrájel David = dřevorubecké šikmo krájené krajíce… Po nádherném dýchánku u borůvek jsme se vydali dlouhým a příkrým sjezdem směr na Krucemburk. Před odpoledním klidem byl velmi dobrý oběd, na který byl špenát s domácími bramborovými knedlíčky a masem. Kolem 16té hodiny jsme si každý namalovali svůj znak (stvárni svou povahu). Až jsme domalovali své nádherné obrázky odjeli jsme do lesa si zahrát si bezvadnou hru LATRÝNY . Nejlepší na celé hře bylo, že vedoucí měli na zádech nápis „PRŮJEM…“. Tato hra byla velice zajímavá a na popisování není čas (ani nápad jak to popsat na 1 stránku papíru). Po velice náročné hře v lese jsme se vrátili zpět na večeři, na kterou byl smažený květák s bramborem. Následovala výuka správné jízdě na kole a jeho opravy. Právě teď je 21:18 a my se těšíme na film, na který čekáme.

S pozdravem Terka a Nikča

14. července 2010

4. den streda

Rano nam vedouci sdělili ,ze na kolech dnes jezdit nebudeme ,dnes byl odpocinkovy den. Rozdelili jsme se do teamu a dostali jsme za ukol natočit kratke zpravodajství a film. 
Hned po zadani ukolu  jsme vyrazili k rybniku Doubravník, kde jsme mohli vykoupat.
Koupali jsme se celkem 2krat. Poprve kdo chtel a po druhe jsme rozdelili do dvojic ,ve kterych jsme soutezili. Hra zpocivala v tom ,ze jeden z dvojice dostal hroznovicukr a bezel za svym partakemn do vody a cukr mu predal. ten druhy musel  obeplavat bojku (vedoucího) a vratit se s neposkozenim curem ke svemu partakovi  , ktery dobehl s cukrem do cile. Po hre jsme se vratili na okal a sli na obet. Po obede byl odpolední klid (od 14:30 do 16:00).
 Ve čtyři hodiny probehla dalsi hra. Rozdelili jsme se na holky (vajicka) a kluky (spermie).
Vajicka se schovali a spermie je hledali, az spermie nasla svoje vajicko odjeli k rybniku reka ,kde museli nasbirat 10 zivin pro svoje vajicko(10 balonku rozenych na rybniku ke ,kterym jsme dojeli na slapadle ). Potom jsme se vykoupali a jeli na veceri.


15. července 2010

5. den - čtvrtek

Dnes jsme už zase jeli na kolo, docela odpočatí po včerejšku. jeli jsme obě skupiny do Polničky, kde jsou různý houpačky a hlavně čtyrkolky, na kterých to jede mnohem lip jak na kole. Tak tam se hlavně kluci vyblbli. Po cestě Hozna pichnul, tak tam nakonec dvojka dojela dřív než jednička, protože ti museli ještě měnit duši. Ale než to Honza s Jirkou vyměnili, tak jsme si stihli zahrát šiškovou válku a udělat pěkný fotky a videa, vsak uvidíte...:-) Odpoledne jsme vyráběli ruční papír (kdo chtěl) a stavěli jsme z kostek co nejvyšší a nejoriginálnější stavbu. Jakože kostru člověka. Byli jsme rozdělení do čtyř týmů po pěti a nakonec po dlouhé poradě vyhrála stavba "držák na cdčka" (staviteli byli Ondra P., Vítek, Dominik, Honza, Ondra M.). Potom jsme šli chystat oheň, hráli jsme na střeva, kdo udělal nejdelší střevo z klacků, tak jsme zároveň i nachystali oheň. Pak byly špekáčky a zpívalo se a hrály se srandovní hry (cucu, bumbu, papu a kaku.....:-) a teď jdem spát, ať máme sílu na zítra, bude poslední den tady, tak ať si ho užijem.  

tráva