střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

Stanový tábor Sebranice

Termín: od 06. srpna 2011  do 13. srpna 2011

06. srpna 2011

6.8. 2011

den 1

oběd: slepice na paprice

večeře: kouzelnická pizza pomazánka a chleba či rohlík

 

JSME TU!

                Během cesty od Fantázie do Školy čar a kouzel v Sebranicích bylo zjištěno, že hra na tichou poštu není zrovna naší silnou stránkou. O to více nám rozhodně půjdou všechny ty čáry! Po příjezdu do školy/tábořiště nás kromě deště čekal také výborný oběd. Během poledního klidu se nám ukázalo i sluníčko a my se mohli věnovat seznamovacím hrám a také nákupům. Čarodějničtí prvňáčci totiž potřebují mimo jiného kotlík, brk a jako bonus kočku, sovu či ropuchu. Všechny nakoupené věci si kouzelníci uložili zmenšovacím kouzlem do vlastnoručně vyrobených táborových deníčků, které večer u táboráku posloužily i jako zpěvníky oblíbených písniček.

Během táboráku se však objevil obávaný Vincent Zamasvár – postrach čarodějnického světa. Nás tak čeká mnoho práce, protože kromě standardní výuky nás bude v následujících dnech čekat i boj se zlem. Držte nám palce!   

07. srpna 2011

 

7.8. 2011

den 2

snídaně: vánočka s marmeládou

oběd: bramborové knedlíky plněné uzeným

večeře: boloňské špagety

 

VODA TU, VODA TAM

                Během dopoledne se ve Škole čar a kouzel mladí čarodějové zaobírali především svými komnatami. Začalo totiž hodnocení pořádku v nich a s tím i souboj jednotlivých kolejí o školní pohár. Každý student si proto vyrobil cedulku se svým jménem a kolejí a opatřil jí svou komnatu. Školních kolejí je celkem pět a jmenují se Fénokrab, Krokodráp, Nebesvír, Pekelvír a Hadomor.

Fénokrab – Dorotka, Alena, Soňa, Bětka, Honza K., Vendula, Štěpán a ředitelkou koleje je Jana alias profesorka Litera Knihomolová.

Krokodráp – Nikola N, Andrea, Patrik, Lucka, Klárka, Roman, Luboš, Toník a ředitelka koleje Hanka neboli Hustota Krutopřísná.

Nebesvír – Kristýna, Štěpánka, Natálka, Mirek, Nikola T., Filip, Radek, Rozárko a ředitel koleje Vašek neboli prof. Arsen.

Pekelvír – Denča, Sára P., Simona, Martin, Honza B., Zuzka, Pepča a ředitelka Maruška aneb profesorka Dračínková.

Hadomor – Kuba, Maruška, Katka, Denča, David, Sára H., Honza V. a ředitel je Kuba alias Mrakomor.

                Naši profesoři také začali žáky trénovat v dovednostech s kouzelnickými hůlkami (vlastnoručně vyrobenými) a proto se všichni odebrali do lesa hrát čarogolf. Po této náročné sportovní činnosti jsme využili posledního sluníčka a šli se vykoupat. Dobře jsme udělali! O poledním klidu se spustil déšť a až do večera neustal. Odpolední vyučování jsme tak strávili výrobou kouzelnických klobouků, hraním her a zpíváním v jídelně.

                Do zítra se pokusíme natrénovat nějaká kouzla zlepšující počasí. Natrénujeme? A objeví se Zamasvár? Sledujte naši noční sovu!

 

08. srpna 2011

8.8. 2011

den 3

snídaně: rohlík s vajíčkovou pomazánkou

oběd: vdolky s povidly a tvarohem – Smolíci

večeře: chléb s rybí pomazánkou

 

BLÁTO SEM, BLÁTO TAM

        Hned po snídani jsme se vydali do lesa hledat základ pro naše oddílová košťata. Jakmile jsme si je vyrobili a naučili se je ovládat, nic nebránilo vypuknutí velké košťatové bitvy, v které nakonec zvítězil Fénokrab.

                Kde jinde než v lese také probíhala hodina profesorky Dračínkové o kouzelných tvorech. Kouzelničtí prvňáčci měli poznat celkem dvanáct druhů těchto tvorů a jako nejzdatnější se ukázal Hadomor.

Po kouzelných tvorech nás čekal přímo magický oběd a pro změnu déšť. Polední klid jsme tak strávili především s deskovými hrami a hraním her v našem teepee. Došlo i na vyrábění vlastních malých čarodějnic.

Ačkoli počasí stále nevypadalo nic moc, profesorka Knihomolová neúprosně nahnala žáky na hodinu starodávných run. Naučit se této staré abecedě dá mnoho práce, a proto se žáci pořádně zapotili. Fénokrab nakonec odhalil tajemství run první a měl tak nejvíce času na vymýšlení divadelní scénky na téma KOUZLA A ČÁRY. Tuto krátkou scénku si musela připravit každá kolej, museli v ní hrát všichni její členové a alespoň jeden z nich musel mít kostým. Odborná porota po zhlédnutí všech scének zvolila jako nejlepší divadelní kus Nebesvíru se skvělým Filipem v roli ropuchy a Radka v roli pana profesora.

Noční sova pro dnešek končí a bude pro vás pečlivě sledovat zítřejší dění. A že se je na co těšit!    

09. srpna 2011

9.8. 2011

den 4

snídaně: rohlík s nutelou, kakao, čaj

svačina: banán, čaj

oběd: česneková polévka, pečená sekaná s bramborovou kaší, okurky, čaj

svačina: jogurt, rohlík, čaj

večeře: bramborový guláš, chléb,čaj

 

HURÁ ZA POZNÁNÍM

       Po ránu nás to docela zaskočilo, modrá obloha se sluncem, to skoro neznáme! Údiv některých  byl tak velký, že si ani nechtěli sundávat pláštěnky, co kdyby… Sluníčko vydrželo dlouho, dokonce tak,  že jsme všichni  v poledním klidu mohli s úspěchem vyzkoušet kolejní sprchy s teplou vodou J. Tak abychom měli náš kolejní život pěkně popořadě, po snídani jsme se věnovali shánění vyhlášeného lektvarového receptu Dr. Arsena, který rozsápala zrádná harpyje. Byl na deset cárů, naštěstí  se nám jej podařilo dát dohromady. Ingredience nebylo snadné sehnat, no kde byste sehnali  kůži salamandra, žabí oči či dračí zuby, trolí sopel a fénixův popel? Když vše dobře klaplo, lektvar zmodral! Arsen byl mile překvapen, ba skoro dojat…

Po výše zmiňované očistě jsme se pustili do výroby kolejních hábitů. Původně čirá tekutina od Lékomorky dělala s černou barvou hábitů divy! Nejprve nic, potom se zčistajasna objevily znaky všech  kolejí. Těšte se, moc nám to sluší.

Aby den nekončil stejně, jak začal, tedy sluncem, jedna přeháňka střídala druhou. Přesto jsme stihli večerní přednášky Lékomorky kterak poskytnout první či poslední pomoc – tedy zdravočáry,  profesora Arsena s výukou lektvarů, profesorky Dračínkové – známé bylinkářky. Došlo i na naše dovednosti, profesor Mrakomor měl výuku mudlovských nástrojů. Zkoušky NKÚ (Náležité Kouzelnické Úrovně) se blíží!

Profesor Bumbal zhodnotil snažení všech studentů pochvalným mručením a několika perlami. Dobrá zpráva – získali jsme zakletou Zamasvárovu krev!

Tento den by patřil k úspěšným, kdyby zrádně nezaútočil Zamasvár, který způsobil tmu, tmu tak velkou, že ani zpravodajství nešlo odeslat. Dnes (psáno 5. den) už všechno funguje, tak ahoj!    

10. srpna 2011

10.8. 2011

den 5

snídaně: chleba s máslem a strouhaným sýrem, kakao, čaj

svačina: nektarinka, tatranka

oběd: rajská polévka, smažený květák, brambory, rajče

svačina: rohlík se salámem

večeře: chléb s paštikou, rajče, čaj

 

PRŠÍ, PRŠÍ, JEN SE LEJE

                Zamasvár je zákeřnější, než jsme čekali. Zmařit nám výlet do Prasinek (Poličky) nepřestávajícím deštěm, to je vskutku dílo opravdového lotra. Zkrátka už ví, že mu teče do bot a že máme jeho krev, dopis a po dnešní výpravě do Zapovězeného lesa i sošku. Že by nechtěl, abychom nešli do Prasinek, protože nás tam čeká další artefakt? Chybí nám ještě prášek a černé vajíčko…

                Dnešní dopoledne a část odpoledne jsme kvůli dešti strávili v tělocvičně v Sebranicích, kde se uskutečnil turnaj ve famfrpálu (výsledky pro větší napětí zítra) a trénovaly se další kouzelnické dovednosti jako je rychlost, hbitost atd.

                Po návratu do tábořiště, který se sice neuskutečnil za slunečna, ale aspoň bez deště, proběhla hodina bylinkářství. Pod vedením profesorky Dračínkové si studenti různými způsoby nasbírali bylinky, ze kterých si později vyrobili vonné pytlíčky na krk. Uskutečnilo se i další kolo táborových škol. Děti se opět učily lektvarům, bylinkářství, zdravočárám a mudlovským záležitostem. Byly zapsány i první známky od profesorů…

                Po setmění se studenti odvážili do Zapovězeného lesa, který je obýván roztodivnými tvory. Tvorové vydávali ještě roztodivnější zvuky, podle kterých je studenti hledali a poznávali. Výprava dopadla mimořádně dobře, studenti prokázali ohromnou statečnost a tak se zítra v Prasinkách rozhodně nemáme čeho bát. Bát by se měl jen a pouze Zamasvár!

11. srpna 2011

 

11.8. 2011

den 6

snídaně: buchta, kakao, čaj

svačina: perník, jablko

svačina: rohlík, salám, sýr, mrkev

obědovečeře: květáková polévka, vepřové kostky na hrášku, kolínka

 

PRASINKY

                Díky dnešnímu krásnému počasí jsme se konečně mohli vydat na celý den do Prasinek (Poličky). Ačkoliv nás po cestě notně napadaly škrkny, dorazili jsme v pořádku a při prohlídce města jsme získali i Zamasvárův prášek. Slečna průvodkyně na městských hradbách nám totiž prozradila, že právě na tomto místě Zamasvár vztáhl hůlku na svého učitele a z toho zbyl pouze obsah jedné malé lahvičky. Slečna nám lahvičku s práškem dala, jelikož ví o našem úmyslu Zamasvára zničit. Teď už nám schází jen černé vajíčko…

                Naši studenti jsou nezničitelní, a proto se po túře do Prasinek a zpátky opět přistoupilo ke zkouškám NKÚ. Dopadly více než úspěšně a tak nás zítra čeká jejich poslední den. A čeká nás vlastně i úplně poslední celý den ve škole čar a kouzel v Sebranicích! Najdeme černé vajíčko? A podaří se nám všechny artefakty zničit a zabít tak Zamasvára? A ukáže se vlastně ještě vůbec? Sledujte naše zpravodajství…

 

12. srpna 2011

12.8. 2011

den 7

snídaně:rohlík se salámovo-sýrovou pomazánkou, kakao, čaj

svačina:ovoce

oběd: gulášová polévka, kuřecí řízek s bramborovou kaší

svačina: jogurt, rohlík

večeře: rizoto

 

A JE TO!

                Dnes byl program opravdu nabitý! Dopoledne jsme strávili loupáním brambor, závěrečnými zkouškami NKÚ, leteckým dnem v jednom holčičím stanu (no fuj!) a konečně také dějinami čar a kouzel. Studenti se dozvěděli mnohé o dějinách čarodějnictví v naší zemi, našli pomocí indicií poklad a každý si také ochočil svého draka. Bylo rovněž nalezeno černé vajíčko, poslední Zamasvárův artefakt.

                Odpoledním programem bylo zničení všech Zamasvárových předmětů. Dopadlo úspěšně a studenti byli odměněni novými hábity. Po návratu do tábora a skvělé večeři se šlo na dřevo a pak už se jen sedělo u ohně, rozdávaly se diplomy a dárečky a zpívalo se. Jenže Zamasvár se nehodlal vzdát tak snadno a přišel až k ohni. Jenže bez svých artefaktů byl bezbranný a tak jsme ho spolu se studenty snadno zničili. Můžeme proto jet s klidem domů a vy se na nás už zítra můžete těšit u Fantázie! Noční sova tímto prohlašuje letošní školní rok ve škole čar a kouzel v Sebranicích za skončený.

tráva