střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

Tábor na kolech DĚTI od 7 do 11 let - Mise Antares

Termín: od 05. července 2014  do 12. července 2014

05. července 2014

Okolo jedenácté dorazilo 29 budoucích agentů (čekatelů) do výcvikového střediska FBI ve Štířím Dole. S odbitím poledne se všichni posilnili – místí kuchyně si pro nás připravila mletý řízek s bramborovou kaší.
Pak nastalo rozdělování se do luxusně vybavených apartmánů výcvikového střediska a následné ubytování.
Po odpočinku jsme se vydali prověřit cyklistické a dopravní znalosti a dovednosti. Polovina dětí zůstala v areálu, druhá polovina vyjela na trasu kolem rybníku Řeka. Skupiny se po skončení prohodili. Celou cestu okolo rybníka byli malí agenti pozorováni a ve středisku rozděleni do těchto cyklodružstev:

Agent Vašek a agentka Zuzka - zelení
Roman Bernát
Lenka Danková
Radek Janovský
Natka Marenčáková
Adam Navrátil
Vanessa Partlová
Adam Vlach
Mirek Vlach
Eliška Vymislická

Agent Smáža a agentka Katka - modří
Markétka Balážová
Lukáš Kusák
Filip Maňas
Amálka Navrátilová
Filip Partl
Janča Bruzlová
Štěpán Dohnal
Simona Ďurišová
Alex Kopijevský
Martina Lišáková

Agent Bohuš a agentka Klára - červení
Erik Dudash
Sára Ďurišová
Julča Filkuková
Vojta Jambor
Tomáš Kříž
Verča Lesáková
Anna Löfflerová
Tomáš Navrátil
Verča Veselá
Terezka Křížová

Ještě před večeří stihli velitelé jednotek vyzkoušet logické myšlení, zručnost, sílu i rychlost a po večeři vygeneroval počítač (podle výsledků z předchozích disciplín) rozdělení do soutěžních oddílů:

Agenti s.r.o. – velitel jednotky: Zuzka
Markétka Balážová
Vojta Jambor
Lukáš Kusák
Anna Löfflerová
Verča Veselá
Janča Bruzlová
Simča Ďurišová
Natálka Marenčáková
Adam Vlach
Adam Navrátil

AVA (Agenti v akci) – velitel jednotky: Katka
Alex Kopijevský
Amálka Navrátilová
Erik Dudash
Julča Filkuková
Tomáš Kříž
Vanesska Partlová
Roman Bernát
Radek Janovský
Eliška Vymislická

Tygří jedenáctka – velitel jednotky: Smáža
Mirek Vlach
Lenka Danková
Terezka Křížová
Štěpán Dohnal
Martina Lišková
Verča Lesáková
Filip Partl
Tomáš Navrátil
Filip Maňas
Sára Ďurišová

06. července 2014

Všichni účastníci výcvikového střediska byli ráno probuzeni o půl osmé, v osm dorazili na snídani. Po snídani si spousta mladých budoucích agentů uklízelo ve svých apartmánech. Na devátou již byli všichni nachystáni na první dopolední fyzický zážitek – cyklovýlet.
Družstvo zelených (Vašek a Zuzka) jeli navštívit Račín a sochu raka. Stejně tak i družstvo červených (Bohuš a Klára) překonali kopec v Hluboké a dojeli k vytouženému cíli do Račína.
Družstvo modrých (Smáža a Katka) se vydali pohodovou cestou navštívit sochu jelena ve Slavětíně. Všechna družstva se stihla vrátit včas na oběd, potom nastal odpočinek až do půl třetí.
Po odpočinku se sešli jednotlivé jednotky se svými veliteli, kteří naučili své svěřence zacházet s buzolou, aby byli připraveni na následující hru.
Ještě před večeří jsme si stihli zahrát hru s barvičkami, která pomohla získat mnohým čekatelům další hodnost – a to hodnost nebo-li povýšení na agenta. Všichni noví agenti dostali černé kšiltovky, které patří do základní výbavy agenta.
Po večeři jsme si zazpívali pár táborových písní a šli do hajan plni očekávání, co nás potká zítra.

07. července 2014

Po náročné neděli se agenti probudili do krásného teplého dne a společně se svými cyklodružstvy se vydali na výlety, tentokrát každý někam jinam.
Zelené družstvo zdolalo prudký kopec vedoucí ke Třem křížům v Krucemburku.
Modré družstvo se vydalo po stopách další pohádkové sochy v Račíně a stihlo též zastavit na odpočinek a ochutnat lesní plody – zejména borůvky a jahůdky.
Červené družstvo jelo navštívit klidnou cestou jelena ve Slavětíně, kde nalezly kešku, ve které zanechaly svůj podpis.
Účastníci byli po výletech značně vyhladovělí, oběd snědla většina s chutí. Po odpočinku se malí agenti vydali se svými velitely do lesa k prasatům, aby si nakoupili potřebné vybavení agenta ve Veteš agency. Nejúspěšnější byla jednotka AVA (Agenti v akci), dále Agenti s.r.o a v neposlední řadě také Tygří jedenáctka.
Své pořadí pak ale mohli vylepšit při další hře, ve které zafungovala spolupráce v jednotlivých jednotkách. Na ohraničeném místě se nacházela tajemná věc, která byla zapečetěna několika kódy. Společnými silami se ale nakonec podařilo se dostat přes kódy a získat tajemnou věc (pomůcky na výrobu zbraně nezbytné pro každou jednotku).
Díky těmto hrám se potom několika agentům podařilo získat další hodnost na své oddílové tričko, a tak povýšit výš. Pozor! Pozor! Máme mezi sebou už i tajné agenty!

08. července 2014

Pro agenty byla ráno připravena olympiáda se šesti různými stanovišti. Jízda pomalosti, zručnosti a rychlosti na kole, kde si děti vyzkoušely zdatnost při ovládání svého vozidla, neboť každý agent musí umět skvěle ovládat své vozidlo.
Dále si agenti vyzkoušeli ovládání dalekohledu a netradiční využití při projití klikaté trasy. Dozvěděli se nové informaci na stanovišti „zdravověda“ a na čas lezli na provazový žebřík na strom, ze kterého pak byli spuštěni dolů.
Po obědě si agenti vyrobili poslední nezbytnost – kravatu v barvě jednotky. Také se podíleli na výrobě jednoduché zbraně. Před večeří stihly jednotky získat další body ve hře Vsaď, vyhráš, snad. Nejúspěšnějšími sázkaři se stala Tygří jedenáctka. Hurá!
Před spaním agenti vyrazili ven a pořádně se vylítali po deštivém dnu. A zítra nás čeká celodenní výlet, tak rychle na kutě. A spát…

09. července 2014

Konečně nastal den „D“ a všichni již od rána netrpělivě vyčkávali, zda celodenní výlet do zábavního parku vyjde nebo ne. Počasí nám přálo, a tak jsme vyjeli. Zelení se rozhodli pro delší cestu, potkalo je i velké dobrodružství a agenti byli značně spokojení. Stihli také navštívit i sochu hrocha ve Škrdlovicích.
Modré a červené družstvo jelo společnou kratší trasou, cestou stihli posbírat hned několik kešek nebo se stavit na borůvkách.
Kolem dvanácté byli všichni na místě u Pilské nádrže v novém zábavním parku. Děti si vyzkoušely nejrůznější atrakce – povozily se na lanovce, užily si spoustu průlezek, klouzaček, kluci si zahráli fotbal. Po třech hodinách jsme znovu nasedli na kola a odjeli domů do Štířáku. Výlet jsme si opravdu hodně užili!
Po večeři se agenti věnovali pár herním aktivitám. Mimo to si ušili přívěšek pejska nebo ptáčka na batoh. U rukodělné činnosti jsme si zazpívali s kytarou a šli spát. Po náročném dni agenti zalehli do peřin očekávajíc, co nám přinese další den.

tráva