střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

Černé lesy pro děti předškoláky 6 - 7 let

Termín: od 16. srpna 2014  do 23. srpna 2014

16. srpna 2014

Z deníku kapitána:

Den první

Naše nalodění proběhlo v pořádku. Plujeme na lodi jménem Costa Lesa! Je to největší, nejhezčí a nejpřepychovější zaoceánská loď v naší republice.

Ubytování v našich kajutách má blízko ke čtyřhvězdičkovému hotelu.

Náš kapitán nás provedl po palubě. Plavčíci nám připravili program s tancem, pohádkou a další zajímavosti na zpestření plavby.

Kurz lodě je směrem severo-severojih občas i západovýchod.

17. srpna 2014

Z deníku bývalého kapitána

Den druhý – neděle

 

Ráno nám kapitán ohlásil příchod špatného počasí a tak jsme si pro jistotu oblékli záchranné vesty. S příchodem bouře jsme nasedli do člunů a odpluli na nejbližší ostrov.

Naštěstí moře vyplavilo trosky lodi s kajutami. Po zkontrolování našich zásob jsme zjistili, že nám bouře odnesla všechno jídlo a tak nám nezbylo nic jiného, než si vařit sami. Guláš na ohni se nám moc povedl. Odpoledne jsme šli prozkoumat další část ostrova. Potkali jsme starou pirátku, která nám dala mapu s pokladem. Abychom získali poklad, museli jsme začít stavět loď. Protože jsme správní piráti, tak jsme si nabatikovali trička a pirátské šátky.

 

18. srpna 2014

Z deníku bývalého kapitána

Den třetí.:

 

Po vydatné snídani jsme se odebrali plnit nejrůznější disciplíny, za které jsme následně dostávali vybavení lodi. Ty se potom dolepily na již rozdělané lodě a děti domalovaly do kajut námořníky, na plachtu znak pirátů a další.

Po obědě jsme odpluli na blízký ostrov. Po bližším prozkoumání jsme přišli na to, že ostrov osídlují čarodějové. Někteří z nich nás poprosili o pomoc s uvařením lektvaru, nalezením zaklínadla nebo domalováním klobouku.

Jelikož nás stále zajímá poklad, bývalý kapitán zjistil, že se někde v nejbližším okolí nachází jistý čaroděj, který by nám mohl s hledáním pokladu pomoci. Donesli jsme mu kopřivu, kterou potřeboval do lektvaru na výrobu bot a zeptali se na onen poklad. K velkému zklamání o něm věděl jen to, že se nejspíše nachází na Ostrově zvířat. Proto jsme se vrátili do tábora kde jsme si dodělali trička a zapsali do deníků.

Večer jsme zahájili přípravu na zítřejší den, vykoupali a šli spát.

 

19. srpna 2014

Z deníku bývalého kapitána – nyní piráta:

Den čtvrtý

 

Dnešní den, na doporučení čaroděje, jsme prozkoumávali ostrov zvířat.

Na tomto ostrově bylo zvířátek, že nám zrak přecházel. Dokonce nám orel dovolil, abychom se s ním vyfotografovali. V jednu chvíli už jsme byli pokladu na dosah, ale nakonec se ukázalo, že bedna ve výběhu tuleňů je prázdná.

Podle informací zvířátek – nikdo nic neví. Naštěstí kmotra liška, co se potulovala kolem našeho ostrova – nám prozradila, že má část zlaťáků a další bychom mohli hledat na ostrově trpaslíků. Máme vyplout na sever – sever – severozápad – tak uvidíme.

 

P.S.

Děkujeme za pohlednice a doufáme, že už naše taky dorazily.

P.S.S.

Rodičové J děti jsou moc šikovné a tábor si užívají.

Pár slziček bylo, ale rychle to přešlo.

Všechny děti dobře jedí, někteří i více J, někteří dlouho J, zuby si čistí, sprchují se a usínají u pohádky.

 

 

 

20. srpna 2014

Z deníků bývalého kapitána – nyní o něco většího piráta

Den pátý

 

Ostrov trpaslíků – vše je tady malé a bojíme se zda něco nezašlápneme. Abychom si získali náklonnost trpaslíků a radu, kde hledat poklad – stavíme pro ně domečky – co domečky – DOMY!

Najdete tam i rybníky a lechátka (rozumějte lehátka J)

Podařilo se, víme, který trpaslík nám poradí – je to Šmudla – poklad na tomto ostrově sice nenajdeme, ale jeho část je v nově postavených domečcích.

Našli jsme tam staré a jistě vzácné přívěšky ve tvaru chobotnice – hodí se nám na naše pirátské ozdoby.

Zítra se  poplujeme na Ptačí ostrov – držte nám palce, ať se plavba vydaří a poklad konečně najdeme.

21. srpna 2014

Z deníku piráta

Den šestý

 

Plavíme se na Ptačí ostrov – je to daleká cesta po moři. Připlouváme kolem 11 hod. na místo.

Jde o malý ostrov směr Nová Brtnice (ekologické centrum Chaloupky), vzdálené od našeho ostrova pár uzlů. I přes veškerou snahu zjistit od místních obyvatel, kde je poklad ukrytý – slyšíme jen: kokodák, kykyryký nebo s námi nikdo nechce mluvit a utíká před námi, i perlička mlčela – ale bylo jasné, že něco před námi tají.

Místní obyvatelé nejsou jen opeřenci, ale i kozlík Tonda, který se nás krásně usmíval, králík Tomboláček, jenž se nás bál či králík Sněhová vločka, ten se od nás nechal dokonce učesat.

Na kobllčí louce se snažíme pochytat kobylky – či zjistit směr kam skáčou – třeba tam bude odpověď na naši otázku.

Při plavbě zpět, nacházíme na bójkách papoušky a postupně získáváme pírka, o která chudák papoušek přišel. Po jejich vrácení k nám přichází papoušek a předává nám další kousek z pirátského pokladu a zprávu, že ani zde poklad nenajdeme. Máme zkusit štěstí na ostrově pohádek. Je to poslední šance kde poklad můžeme najít!

 

 

 

 

22. srpna 2014

Z deníku piráta

Den sedmý

 

Dnes ráno jsme přepluli na další ostrov a to pohádkový. Hned zprvu na nás čekala ježibaba. Bydlela v perníkové chaloupce poradila nám teprve ve chvíli, kdy jsme jí posbírali všechny perníčky na její chaloupku. Její rada nás nepotěšila. Oznámila nám, že neví kde je poklad, ale prý by to měla vědět hodná babička od červené Karkulky. Vydali jsme se proto po zelených fáborcích a po cestě sbírali nějaké dobroty, abychom nepřišli s prázdnou. Babička nám poradila, abychom našli Zlatovlásku. Ta se objevila před obědem. Dala nám tři úkoly za které nám prozradila, že její otec, pan Král, na nás celou dobu čeká s připraveným pokladem. Bohužel však byl tou dobou na lovu.

Po obědě jsme si vyrobili obaly na CD, dopletli náramky a zahráli vybíjenou. Mezi tím se děti postupně odebírali balit své věci do kufrů.

Chvíli před večeří přišla zpráva, že nás Král očekává v jistou hodinu, na kterou se musíme dostavit.

Přijal nás i s mírným zpožděním a poté co byli všichni Piráti i Ztroskotanci představeni, jsme začali hledat poklad. KONEČNĚ JSME HO NAŠLI a spravedlivě mezi sebe rozdělili.

Večer k nám ještě přišla ježibaba s krysími ocásky, jenž jsme si opekli na ohni.

tráva